Taboada prepara su XXXII Festa do Caldo de Ósos

416
0
Compartir
Publicidad

La Vicepresidencia de la Diputación de Lugo colabora con la celebración de la XXXII edición de la Festa do Caldo de Ósos de Taboada, que se celebra el 10 y 11 de febrero en la localidad de la Ribeira Sacra. La diputada de Cultura Iria Castro presentó esta mañana, junto al teniente de alcalde Xosé Portela y el concejal de Cultura, Deportes y Medio Rural Manuel Diéguez, la cita gastronómica en el Pazo de San Marcos.

Castro destacó la importancia de este encuentro que vuelve con una nueva imagen y en la que «a gastronomía é o centro da celebración pero tamén se engaden a cultura e a tradición, algo esencial para outorgar máis valor a esta cita que xa, de por si é todo un éxito de público». Asimismo, agradeció «a posta en valor do produto local e da capacidade de traballo para renovar un dos símbolos de identidade indiscutible do concello de Taboada e da contorna».

Por su parte, Xosé Portela incidió «no carácter único do caldo de ósos, que co paso dos anos conseguiu consolidar Taboada, como espazo ineludible de xuntanza para os amantes da gastronomía de calidade». «A Festa do Caldo de Ósos, non é só a unha celebración gastronómica: nunha cunca de caldo de ósos, saboréase tamén o territorio, a historia e o patrimonio, a tradición, a lingua, e cada símbolo identitario da zona. Así se recolle no cartel desta XXXII edición da Festa: unha gráfica de Rosa de Cabanas, arquitecta, ilustradora e deseñadora cunha fonda vinculación co medio rural».

El plato de caldo de huesos podrá disfrutarse en los locales de hostelería de Taboada durante el fin de semana y, de manera gratuita en la Praza de Riazón. En esta edición también se da valor al componente más cultural y patrimonial: el protagonismo del producto pero también de las personas, la visibilización y valorización del acervo culinario.